Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Στο 8,8% η ανεργία στον Οργανισμό για την Οικονομικά Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) τον Οκτώβριο

Το 8,8 άγιξε το ποσοστό ανεργίας των Οκτώβριο στα κράτη - μέλη του ΟΟΣΑ. Στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας έμεινε ίδιο με τον Σετέμβριο, ενώ στις ΗΠΑ η ανεργία τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 10%. Τέλος το ποσοστο ανεργίας της Ιαπωνίας ήταν τον Οκτώβριο στο 5,1 %, στην Γαλλία στο 10,1 % και στη Γερμανία στο 7,5 %.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αναστάτωση στην χώρα

Πρωτοφανής ήταν ο αριθμός των προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μόνο στην Αθήνα ο αριθμός των προσαγωγών άγγιξε τις 277. Τη Δευτέρα μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η αστυνομία διενέργησε 39 προσαγωγές και 19 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αλλά και μετά από αυτά. Από τους 19 συλληφθέντες 13 είναι Έλληνες και 6 αλλοδαποί ενώ από τους 39 προσαχθέντες οι 26 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.
Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μάλιστα συνελήφθησαν και οι γονείς δεκατριών ανηλίκων στους οποίους και ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι ανήλικοι φέρονται ως δράστες αξιόποινων πράξεων.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη ομαλά έληξε η πορεία που πραγματοποίησαν 1000 άτομα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυριακάτικες συλλήψεις στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο και συνθήματα εναντίον της αστυνομίας. Κατέληξαν στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης όπου και διαλύθηκαν.




Πηγές : http://www.tovima.gr/
http://www.enet.gr/